Els projectes d’”APrenentatge Servei” (APS) són iniciatives que fomenten en l'alumnat l'ajut i la solidaritat amb els altres. L'APrenentatge Servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat. És un  projecte en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. L’alumnat rep orientacions i formació sobre possibles iniciatives solidàries amb entitats d’entorn i finalment participa activament en almenys una d’elles.

L’APrenentatge Servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

El curs 2014-15 l’Institut Guindàvols es va avançar a la proposta del Departament d'Ensenyament d'estendre les APS a tot l'alumnat d'ESO. L’alumnat de 3r va participar de forma desinteressada com a mínim en un projecte d’APS i la majoria ho va fer en més d’un.

Algunes de les accions en les quals l’alumnat pot ser protagonista són: participar en els recaptes del Banc dels Aliments, ajudar a una persona gran a obrir un compte de facebook, fer activitats amb nens hospitalitzats, col·laborar amb l’esport escolar...

Presentació del projecte d'APS de l'institut Guindàvols

 

Presentació del projecte d'APS de l'institut Guindàvols

Enllaç a la presentació dels APS de Guindàvols

Els nostres APS's

BANC DELS ALIMENTS
BANC DELS ALIMENTS
BANC DELS ALIMENTS

L'alumnat implicat en aquesta iniciativa participa en tasques de recollida i/o classificació dels recaptes que fa aquesta entitat, alhora que en coneix de primera mà el seu servei social.

AULA HOSPITALÀRIA
AULA HOSPITALÀRIA
AULA HOSPITALÀRIA

Que possibilita que l’alumnat descobreixi l’Aula Hospitalària de l’Hospital Arnau de Vilanova tot col·laborant en diverses de les seves iniciatives.

ANIMALÀRIUM
ANIMALÀRIUM
ANIMALÀRIUM

On l’alumnat s’implica en el treball amb una entitat compromesa en la protecció dels animals, tot participant activament en les seves accions i iniciatives.

XPERIMENTA
XPERIMENTA
XPERIMENTA

En el qual els voluntaris expliquen i mostren a través de petits experiments i jocs el món de la ciència als nens i nenes de les ludoteques.

DINAMITZA'T!
DINAMITZA'T!
DINAMITZA'T!

Des del Consell Esportiu del Segrià s’ofereix la possibilitat de participar en accions de voluntariat i aprenentatge en activitats esportives d’àmbit escolar.

S TIC JOVE
S TIC JOVE
S TIC JOVE

Consisteix a compartir moments amb la gent gran sensibilitzant-la en l’ús de les xarxes socials.

GUAITART
GUAITART
GUAITART

Possibilita col·laborar en una exposició museística. L’alumnat coneixerà de primera mà com s’organitza o es guia una exposició real.

JO T'AJUDO
JO T'AJUDO
JO T'AJUDO

Aquesta iniciativa consisteix a donar suport en tasques d’estudi i aprenentatge guiat d’alumnat de primària dels centres de la nostra zona d'influència.

Galeria