Lliurament de premis del Concurs Euroscola: 2n classificats

Lliurament de premis del Concurs Euroscola: 2n classificats

El passat divendres dia 9 de juny, l’equip “Guindàvols Team” de 1r de Batxillerat, classificat en 2n lloc, va assistir a l’acte de lliurament de diplomes i premis del Concurs Euroescola 2017 a l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Hi van assistir els equips guanyadors i els finalistes i a l’acte van participar els eurodiputats Francesc Gambús (PPE), Teresa Giménez Barbat (ALDE) i Jordi Solé (Verds/ALE). Tots tres van ressaltar en els seus discursos la importància de pertànyer a la UE, de la necessitat de sentir-se ciutadà europeu i de la implicació que això suposa per ara i pel futur de la Unió.

La XXIII edició del concurs Euroscola s’ha dedicat al 60º aniversari de la signatura dels Tractats de Roma (1957-2017) i s’ha centrat en la Carta de Drets Fonamentals de la UE. Hi podien participar joves d’entre 15 i 18 anys estudiants d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), Batxillerat o Cicles de Formació Professional de grau mitjà en centres educatius espanyols.

La competició consistia en la realització d’un vídeo d’una durada màxima d’un minut i trenta segons, amb una temàtica basada en algun dels drets recollits a la Carta de Drets Fonamentals. Alguns dels drets escollits pels estudiants han estat la llibertat d’expressió i informació (article 11), el dret d’asil (article 18), la igualtat entre homes i dones (23) i la protecció del medi ambient (37). Durant l’acte de lliurament dels premis es van projectar els vídeos dels dos equips guanyadors i els dels quatre equips finalistes.

Felicitats per l’èxit aconseguit!!