Hat-trick del nostre centre als Premis Recerca Jove 2022

Hat-trick del nostre centre als Premis Recerca Jove 2022

Tres investigacions realitzades en àmbits de coneixement tan diversos com la salut, l’acció social i la història del feminisme local per tres alumnes de l’Institut Guindàvols han rebut el reconeixement de la Generalitat de Catalunya com a guanyadores als Premis Recerca Jove 2022; concretament:

Ares Carrera Olomí, amb el treball “El voluntariat, l’altra cara de les crisis”, que és una anàlisi de la situació real a Lleida del voluntariat en el marc de la crisi social i sanitària del Covid-19, tutoritzat per la professora Teresa Quintillà;

Carla Güell Peruchet, amb la recerca “El vent de l’oblit”, un estudi sobre la dimensió mèdica i social de la malaltia de l’Alzheimer, guiat per la professora Mercè del Barrio;

i Helena Pubill Quintillà, amb la investigació “Del gris al violeta”, una recerca sobre el moviment feminista de la transició a Lleida, a partir de fonts documentals i la pròpia veu de les seves protagonistes, tutoritzat per la professora Rosa M. Borrell Feliu.

També l’Institut Guindàvols ha obtingut com a centre el Premi Reginó, que és una distinció amb dotació econòmica al centre d’ensenyament secundari que s’hagi distingit per impulsar l’interès en la temàtica de les dones i les seves aportacions a la societat, atorgat conjuntament amb l’ICD.

Ahir, dia 29 de setembre vam assistir a l’entrega de premis que havíen estat atorgats el passat 4 d’abril en la resolució relativa a aquesta convocatòria 2022 dels Premis de Recerca Jove, convocats per l’Agència de Gestió dels Ajuts Universitaris i d’Investigació (AGAUR), per despertar vocacions científiques entre els i les joves estudiants del país.