Concentració de la Selecció Catalana de Catskills 2023

Concentració de la Selecció Catalana de Catskills 2023

Els estudiants del Centre Sara Arnaldo, Roger Rodríguez i Adrià Zapata, guanyadors de les seves respectives especialitats en Tecnologia de la Moda, Lampisteria i Calefacció i Refrigeració i Aire Condicionat, van tenir l’oportunitat de participar a la primera concentració de la Selecció Catalana del Catskills 2023, que va tenir lloc del 29 de setembre a l’1 d’octubre a Montardit de Baix, Sort. Els estudiants van estar acompanyats pels seus tutors durant aquest esdeveniment.

En aquesta concentració, van prendre part un total de 31 estudiants, cadascun guanyador en les seves àrees d’expertesa, juntament amb els seus tutors, que procedien de diversos instituts a Catalunya. L’objectiu principal d’aquesta concentració era preparar-se per a la competició espanyola, Spainskills 2024, que tindrà lloc a Madrid. Estem a l’espera de la confirmació de les dates per a aquesta competició.

Durant aquesta concentració, tots els participants van treballar en el desenvolupament de les seves habilitats interpersonals, conegudes com a “soft skills”, amb l’objectiu de crear un equip fort i cohesionat. Es va posar un fort èmfasi en la importància del treball en equip i la seva contribució a la consecució d’objectius comuns. A més, els estudiants van participar en diverses activitats, com ara una emocionant baixada de 18 km en ràfting. També van assistir a un taller destinat a proporcionar-los eines per a la gestió de la competició i el rendiment, amb l’objectiu de dotar-los de recursos i una comprensió més profunda dels aspectes fonamentals per a l’èxit en la competició. A més, es va dur a terme una sessió d’activació física i mental per establir una rutina preparatòria per a la competició, on els estudiants i els seus tutors van aprendre tècniques per activar el cos i la ment abans de la competició. Finalment, es va realitzar un taller final en el qual també van participar els professors, i es va centrar en l’avaluació i la millora de les habilitats individuals de cada estudiant.

El professorat encarregat de la preparació dels estudiants també va tenir l’oportunitat de participar en un taller dedicat a la comunicació i el lideratge, amb l’objectiu de millorar l’eficàcia de l’entrenament i el rendiment mitjançant una millor comunicació.

Aprofitant l’entorn privilegiat en el qual es va realitzar aquesta concentració, tots els participants van poder gaudir d’un contacte més proper amb la natura, fet que va afavorir les interaccions entre ells, ja que molts no es coneixien prèviament.

Tant aquesta concentració com la que es durà a terme a finals del mes d’octubre al Delta de l’Ebre, tenen com a objectiu principal cohesionar l’equip i preparar-se per a la competició, on es mesuraran amb estudiants que han guanyat competicions similars a les seves en les seves respectives comunitats autònomes.