Primer europeu d’astronomia pel Guindàvols

Primer europeu d’astronomia pel Guindàvols

El projecte de recerca “The Hubble tuning fork”,  realitzat per l’alumnat  Maria Mimbrera, Paula Pijuan i Adrià Amorós de l’ Institut Guindàvols, ha estat guardonat amb el segon  premi exaequo del concurs europeu “Catch a Star 2022 ”, que organitza l’Associació Europea per a l’ Educació en Astronomia (EAAE).

 Entre d’altres coses, han realitzat una infografia, classificant les galàxies per la seva forma, de la mateixa manera que ho va fer el 1929 el famós astrònom Edwin Hubble. Cal dir,  que les fotografies de les galàxies les van realitzar utilitzant els telescopis robotitzats del Observatori de las Cumbres (LCO observatory).

El treball ha estat  tutorat  pel professor Anicet Cosialls.

https://www.eaae-astronomy.org/projects/catch-a-star/cas-winners/cas-winners-2022