Campionats de Catalunya de FP de “Refrigeració” i “Lampisteria i Calefacció”

El passat divendres 2 de juny de 2023 va tenir lloc els campionats de formació professional de Catalunya “CatSkills” de la modalitat de “Refrigeració” i “Lampisteria i Calefacció” amb un total de 10 competidors de diferents centres de referència de Catalunya.

En l’especialitat de Refrigeració, l’alumne vencedor va ser l’Adrià Zapata de l’Institut Guindàvols, el segon lloc el va obtenir el Marc Padilla de l’Institut Ramon Barbat de Vilaseca i el tercer lloc va ser pel Gabriel Chivulescu de l’Institut Guindàvols.

Pel que fa a la modalitat de Lampisteria i Calefacció el primer classificat va ser el Roger Rodríguez de l’Institut Guindàvols, el segon lloc el va obtenir l’Angel Castillo de l’Institut Ramon Barbat de Vilaseca i el tercer lloc va ser per l’Aron Mota de l’Institut Ramon Barbat.

Tant els participants en el concurs de “Refrigeració” com en el de “Lampisteria i calefacció” es van enfrontar al muntatge d’una instal·lació real en la que es van posar a prova els coneixements tècnics adquirits al llarg de la seva formació, encara que en aquest cas amb un grau d’exigència força superior en precisió i velocitat d’execució. Tot plegat amb la dificultat d’haver de mantenir la concentració i controlar l’estrès de la competició al llarg de les més de 7 hores que va durar la prova.

També cal agrair el suport rebut per part del departament d’educació i als patrocinadors que han fet possible el desenvolupament d’aquesta competició. En la modalitat de Refrigeració els principals patrocinadors han sigut AKO electromecànica S.A.L, Danfoss S.A i Huayi Compressor Barcelona, S.L. En la modalitat de Lampisteria i calefacció el principal patrocinador ha sigut Grohe S.A.

L’Adrià i el Roger representaran Catalunya en la seva especialitat al campionat SpainSkills que se celebrarà el proper 2024.