L’alumnat de l’Institut Guindàvols dialoga sobre art amb Juan Zamora

L’alumnat de l’Institut Guindàvols dialoga sobre art amb Juan Zamora

Alumnes de 4t d’ESO de l’institut Guindàvols col·laboren amb la Fundació Sorigué en una proposta didàctica de difusió de l’art a través de l’exposició de “La vida en emergència” de Juan Zamora.

Des de mitjans abril i fins al mes de juny, un grup d’alumnat de 4t d’ESO treballa en un projecte de reflexió artística aprofitant l’exposició de l’artista madrileny Juan Zamora que la Fundació Sorigué va inaugurar el febrer passat a Lleida. A través de la visita a l’exposició i de tasques que es duen a terme a l’aula, els alumnes treballen diferents aspectes curriculars de l’exposició com ara: l’origen de la vida, l’extinció de les espècies i els microorganismes. En el marc d’aquest projecte, i gràcies a la Fundació Sorigué, divendres passat l’alumnat va tenir l’oportunitat de mantenir una conversa directa amb Juan Zamora, a través de videoconferència, per tal de poder aprofundir en el sentit de la seva obra i en el procés creatiu d’un artista en una societat globalitzada. Juan Zamora, reconegut amb el Premi Fundació Princesa de Girona Arts i Lletres 2017, convida a reflexionar sobre la interacció de l’ésser humà amb els ecosistemes naturals i l’actual crisi mediambiental. 

L’objectiu final és la creació de càpsules educatives que els alumnes implicats difondran a altre alumnat del centre. La proposta s’emmarca en el projecte d’innovació Recerca, Creació i Servei de la Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües en què el centre lleidatà participa des del curs passat.