Actes commemoratius del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

Actes commemoratius del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust

L’alumnat de 1r de batxillerat de l’Institut Guindàvols va assistir i participar als actes celebrats per la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust a Lleida.

El passat dilluns 23 de gener, l’alumnat va participar al Teatre de l’Escorxador en l’acte commemoratiu escolar sota el lema “gent normal i corrent”. L’acte va comptar amb la ponència de Nora Gaon, historiadora de l’Holocaust, que va parlar de la resistència jueva al gueto de Varsòvia. L’alumnat dels centres educatius participants a l’acte van tenir l’ocasió de preguntar a la ponent aspectes sobre la resistència. A més, en la part final de l’acte, l’alumnat del nostre institut va presentar el curtmetratge Stanbrook dirigit per Òscar Bernàcer l’any 2020 que ajuda a veure com una guerra afecta la vida de les persones, com els arrossega a prendre decisions que els canviarà la vida. 

El diumenge 29 de gener, l’Ajuntament de Lleida va celebrar un acte de record i memòria davant l’escultura FITA del barri de Cappont de la mateixa ciutat. L’acte es va dur a terme amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen, el Grup de Recuperació de la Memòria Història del Centre Excursionista de Lleida i el Grup de Treball DEMD. També va comptar amb la participació de la representació dels col·lectius que van ser deportats als camps de concentració amb la lectura de manifestos i una encesa d’espelmes.