L’Institut Guindàvols participa en el programa L’ofici d’educar de Catalunya Ràdio

L’Institut Guindàvols participa en el programa L’ofici d’educar de Catalunya Ràdio

Un grup d’alumnat de 4t d’ESO del nostre institut va participar el dilluns 16 de gener en la gravació, al Centre de Lectura de Reus, del programa L’ofici d’educar de Catalunya Ràdio que s’ha emès el diumenge 22 de gener dins El suplement d’aquesta emissora. La veu del Guindàvols l’ha posat la Mar Carrera Olomí, que ha respost les preguntes de la periodista Elisabet Pedrosa, presentadora del programa. L’experiència radiofònica és el final d’un repte, que s’emmarca en el projecte d’innovació pedagògica Recerca, Creació i Servei (RCS) del Departament d’Educació, i que ha consistit en l’elaboració d’un programa radiofònic durant el primer trimestre del curs. Els alumnes de l’Institut Guindàvols han parlat dels temes que els interessen com ara la igualtat de gènere, els abusos sexuals, l’ús de xarxes socials i els seus perills, els gustos musicals i el llenguatge sexista d’algunes cançons, o del poc ressò d’alguns esports minoritaris. Al programa de Catalunya Ràdio s’ha exposat també la feina feta pels altres centres que participen al projecte RCS: l’Institut Josep Tapiró de Reus, l’Institut Escola Daniel Magrané de Tortosa, l’Institut Puig i Ferreter de La Selva del Camp i l’Institut Vilafranca 2 de Vilafranca del Penedès. En els propers tres mesos aquest alumnat assumirà un nou repte que consisteix a escriure una obra de teatre de temàtica juvenil en col·laboració amb la Sala Beckett de Barcelona.

Emissió del programa de Catalunya Ràdio:

Informació a les xarxes de l’institut:

INSTAGRAM:

FACEBOOK:

Notícia diari Segre:

Programa de ràdio creat per l’alumnat: