L’alumnat d'”instal·lacions” visita les cambres frigorífiques de la cooperativa La pràctica

L’alumnat d'”instal·lacions” visita les cambres frigorífiques de la cooperativa La pràctica

El passat dimarts 5 i el divendres 8 d’abril, l’alumnat dels cicles d’instal·lacions van visitar la cooperativa La pràctica de Lleida per tal de complementar la seva formació en instal·lacions frigorífiques per a la conservació de fruita.

Al llarg de la visita van poder anar aprofundint en cadascun dels components necessaris per a l’atmosfera controlada, mètode d’emmagatzematge de fruita que regulant les concentracions d’oxigen, diòxid de carboni i nitrogen, així com la temperatura i humitat, permet la conservació de la fruita per llargs períodes de temps.

Un altre dels objectius de la visita va ser tractar les instal·lacions frigorífiques de tipus inundat que utilitzen l’amoníac com a refrigerant. Aquestes són un dels tipus d’instal·lació més utilitzats en la refrigeració industrial, ja que aquest fluid és una de les alternatives més ecològiques.

En Jaume i en David d’Ilerfred, empresa instal·ladora del sistema, ens van fer de guies per les instal·lacions, responent tots els dubtes que els hi vam plantejar i fent la visita molt profitosa. Els agraïm el seu temps així com a la cooperativa La pràctica l’oportunitat de visitar les seves instal·lacions.