A escena! L’alumnat de 4t d’ESO del projecte RCS va presentar la seva obra de teatre a Barcelona

A escena! L’alumnat de 4t d’ESO del projecte RCS va presentar la seva obra de teatre a Barcelona

L’alumnat de 4t d’ESO que durant els mesos de setembre a novembre ha assumit el primer repte de l’àmbit comunicatiu del projecte Recerca, Creació i Servei ha assolit l’objectiu: crear i presentar la seva obra de teatre. La tasca, proposada per la Sala Beckett de Barcelona, consistia a escriure de forma cooperativa una obra de teatre de temàtica juvenil i, al final del procés, realitzar-ne la lectura dramatitzada davant de la resta de centres educatius que han participat en aquest mateix repte: l’institut Eixample (Barcelona), l’institut Josep Tapiró (Reus), l’institut Nicolau Copèrnic (Terrassa) i l’institut Teresa Pàmies (Barcelona). L’acte es va duu a terme el 16 de novembre a l’Auditori de Sant Martí i cal felicitar tot el nostre alumnat per la seva excel·lent feina.

L’obra de teatre, titulada No ets ningú!, planteja el tema de la disfòria de gènere i com la protagonista, la Rosa, ha d’afrontar els nombrosos dubtes que se li plantegen ara que ja no se sent noia. Les diferents escenes reflecteixen les reaccions de les seves amigues més properes, la sorpresa i reticències inicials per part dels pares i les experiències sexuals de diferent mena que la Rosa vol experimentar per orientar la seva ‘nova’ identitat. Al final, però, no aconsegueix superar la pressió a què està sotmesa quan va sentint: Tu no ets ningú!. La seva millor amiga, la Lídia, es lamenta per no haver-se’n adonat abans i no quan ja ma és massa tard.

L’obra està prevista que es porti a escena a l’institut per part de l’alumnat que cursa la matèria optativa de Teatre. D’aquesta manera, tota la comunitat educativa en podrà gaudir i completarem el repte proposat. Enhorabona!

#programaRCS

#projectesRCS

#competenciesglobals

#innovacioeducativa

#DGCP #SCSB