Conferència de Nora Gaón sobre la resistència jueva

Conferència de Nora Gaón sobre la resistència jueva

El dia 28 de gener vam tenir al nostre centre una visita d’excepció. Nora Gaón, educadora i directora del Museu dels Combatents dels Guetos, d’Israel, va venir a parlar a l’alumnat de la resistència jueva durant l’holocaust.

Van assistir a la xerrada l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat que cursa Història del Món Contemporani i Història, ja que en el currículum s’inclouen continguts relacionats amb la Guerra Civil, 2a Guerra Mundial i l’exili i la deportació.

La seva conferència es va centrar en la resistència de la població jueva als guetos per sobreviure. Ens va mostrar fotografies del museu que van ajudar a contextualitzar i entendre la dramàtica situació que van viure i fer entendre que “resistir” va ser una actitud que es plasmava en petits actes, no en el fet d’armar-se i presentar batalla a l’enemic.

Agraïm la iniciativa del Memorial Democràtic que ens va oferir la xerrada i s’ha fet càrrec de tots els costos.

Aquesta activitat forma part de les que impulsa el grup de treball DEMD relacionades amb exili, deportació i holocaust.

L’activitat ha estat valorada molt positivament per l’alumnat.

Us deixem l’enllaç a la notícia que va publicar el diari Segre.