Alumnat de Guindàvols recorda als deportats

Alumnat de Guindàvols recorda als deportats

Avui, dia 26 de gener, s’ha celebrat a la Fita en record dels deportats lleidatans, l’acte institucional de la Paeria de Lleida amb motiu de la commemoració del Dia Internacional en Memòria de les víctimes de l’holocaust.

Han participat els diferents col·lectius de la ciutat, i el grup DEMD aprofita aquest acte per fer la primera trobada de l’alumnat dels centres que participen en el programa Buchenwald-Mauthausen, gràcies al conveni signat entre la Paeria de Lleida i l’Amical de Mauthausen i altres camps.

En l’acte, cada any participa un dels centres membres del DEMD. Aquest any l’alumnat de la Caparrella ha intervingut en record dels nens i nenes i adolescents deportats i morts als camps d’extermini nazi. Ha estat un moment molt emotiu.

L’Institut Guindàvols ha assistit amb dues de les alumnes que viatjaran el proper mes de maig a Àustria, per participar en els actes del 75è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen i els subcamps Gusen, Ebensee i altres. En concret, viatjaran Chaimaa Abouchi i Alba Castell, de 1r de Batxillerat.

Us deixem unes fotografies de l’acte.