Participació en la inauguració de l’exposició “De Lleida a Mauthausen”

Participació en la inauguració de l’exposició “De Lleida a Mauthausen”

El dimecres, dia 22 de gener, es va inaugurar l’exposició “De Lleida a Mauthausen” en la que van participar els nostres exalumnes Alba Genís, Judit Montoro i Àlex Montoro. Tots tres van participar en el viatge que es va realitzar a Àustria entre els dies 3 i 6 de maig de 2019, gràcies al conveni signat entre l’Amical de Mauthausen i la Paeria per tal de fomentar i impulsar activitats de memòria històrica.

En aquest viatge van participar alumnat dels centres que formen part del grup DEMD Lleida (Exili, Deportació i Holocaust) del Departament d’Ensenyament i Memorial Democràtic. En concret van viatjar 14 alumnes dels instituts d’Almenar, Caparrella, Guindàvols, Josep Lladonosa i Torre Vicens.

L’objectiu del viatge fou participar en les activitats de celebració del 74è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen, sent els protagonistes en l’acte que es va realitzar en el Memorial de la Generalitat de Catalunya, llegint un manifest en record dels mestres republicans exiliats i van ser deportats als camps.

L’exposició explica l’itinerari seguit a través de fotografies i textos dels propis alumnes. Restarà a la Paeria fins el 17 de febrer i després farà un recorregut itinerant a través dels centres participants.

Us animem a visitar-la.

Podeu trobar el vídeo del viatge en la web del grup de treball DEMD