El nostre alumnat viatja per participar als actes d’homenatge en record de les víctimes de Mauthausen

El nostre alumnat viatja per participar als actes d’homenatge en record de les víctimes de Mauthausen

L’Alba Genís, Judit Montoro i Álex Montoro ja són a Àustria per participar en els actes de Commemoració de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen. Viatgen amb un grup d’alumnes d’altres centres educatius (Institut Caparrella, Institut Lladondosa, Institut Torre Vicens i Institut d’Almenar) gràcies al conveni que l’Ajuntament de Lleida va signar l’any passat amb l’Amical de Mauthausen, entrant a formar part de la Xarxa “Mai més”. Aquest conveni respon a la necessitat d’estimular entre la població, però de manera especial, entre el jovent, la memòria històrica. Els centres que participen formen part del Grup DEMD Lleida, que organitza activitats educatives al voltant de l’exili, la deportació i l’holocaust.

La durada del viatge són 4 dies (del 3 al 6 de maig), al llarg del qual es fan tot un seguit d’homenatges en els llocs on van haver víctimes de la repressió i l’holocaust nazi: castell de Hartheim (Alkoven), l’estació de Mauthausen, Memorial d’Ebensee, Memorial de Gusen, i camp de concentració de Mauthausen (actes en diversos memorials i a la pedrera de Mauthausen). A més de la participació en els actes d’homenatge també tindran l’oportunitat de fer algunes visites, entre elles, el dilluns dia 6 del camp de concentració de Mauthausen, ja amb més tranquil·litat.

Us desitgem que gaudiu de l’experiència!