Alumnat de 3r d’ESO descobreix la Lleida del Barroc

Alumnat de 3r d’ESO descobreix la Lleida del Barroc

Els dies 2 i 3 de maig, l’alumnat de 3r d’ESO ha visitat el Museu de Lleida i ha recorregut, de la mà dels guies del Museu de Lleida, la Lleida del Barroc. L’activitat formativa té dues parts: per una banda la visita al Museu on es poden veure obres pertanyents a l’Edat Mitjana i l’Edat Moderna, on s’expliquen les seves característiques i els llocs de la ciutat d’on va ser recuperades. Amb aquesta visita es contextualitzen els fets succeïts durant el setge que la ciutat de Lleida va patir l’any 1707 durant el qual les tropes borbòniques van ocupar-la.

En la segona part de l’activitat l’alumnat fa un recorregut pels carrers de la Lleida medieval i moderna, fent especial incís en les modificacions urbanístiques que experimenta la ciutat de la mà del Marqués de Blondel, i que li aporten bona part de la configuració actual. L’itinerari els portà a l’Esglèsia de Sant Llorenç, Casa del Pança, Catedral Nova, Antic Hospital de Santa Maria, Plaça de les Comèdies, Avinguda Blondel, Plaça Sant Joan, Plaça de la Paeria, Peu del Romeu, Carrer Cavallers, Mercat del Pla i Plaça del Dipòsit… tot prestant atenció a detalls i curiositats d’aquestes èpoques.

Es converteix en tota una activitat de descoberta de la ciutat. Gràcies al Museu de Lleida per la seva feina!!