Diputats/des per un dia. Alumnat de 3r visita el Parlament i el Born.

Diputats/des per un dia. Alumnat de 3r visita el Parlament i el Born.

El dijous 28 de febrer, l’alumnat de 3r d’ESO, va tenir l’oportunitat de viure l’experiència de ser diputats i diputades al Parlament de Catalunya. El taller, organitzat per Aula Parlament, permet a l’alumnat participar en una simulació parlamentària en la qual presenten els seus programes polítics, negocien els pactes amb els grups parlamentaris, trien els seus presidents/tes (de la Generalitat i del Parlament de Catalunya) i trien els components de la mesa o del govern. 

Aquesta activitat es prepara prèviament a l’aula, i l’alumnat s’ha d’organitzar per grups parlamentaris i redactar el seu programa polític, en funció de les seves característiques i prioritats.

Aquesta sortida es va complementar amb la visita al Born Centre de Cultura i Memòria, en que es va desenvolupar l’activitat “El Born sota les bombes”: es va explicar les causes i evolució de la guerra de Successió i es va fer la visita al jaciment arqueològic de la Barcelona del 1700.

Aquesta sortida forma part de les activitats que cada curs escolar planifica i realitza el departament de Ciències Socials.