” BE MY VALENTINE “

” BE MY VALENTINE “

Avui  14 de febrer , l ’alumnat  de 1 r de Batxillerat A I i de 2n  d’ampliació  ha celebrat el dia de Sant Valentí  ,St. Valentine’s day,  a la classe de llengua anglesa . El dia de Sant Valentí , és una celebració tradicional en països de cultura anglosaxona, com el Regne Unit o Estats Units; tot i això, aquesta tradició ha estat exportada a la resta del món. Durant aquest dia els enamorats,  nuvis , esposos , companys o amics, expressen el seu amor o afecte mútuament. En l’actualitat, es celebra mitjançant l’intercanvi de notes d’amor o amistat conegudes com a “valentines”, amb símbols com la forma del cor  o Cupid.

L’origen de la tradició prové del segle III, on un sacerdot anomenat  Valentí de Roma, casava als joves enamorats de manera  secreta. Els casaments en aquella época estaven prohibits degut a que Claudi II va prohibir la celebració d’aquests, a causa de la creença de que els millors soldats eren els solters. Quan es va descobrir la traïció de Valentí, fou condemnat a mort i es convertí en un màrtir. Abans de ser executat, aquella nit del 14 de febrer, la seva  dona va rebre l’última nota del sacerdot, amb la firma “Your  Valentine”.

Will you be my Valentine?