Exposició Ramon Llull

Exposició Ramon Llull

Raimundus, christianus arabicus

L’alumnat de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat ha assistit a l’exposició Ramon Llull i l’encontre entre cultures, instal·lada al museu de Lleida.
Durant els mesos de setembre i octubre, la nostra ciutat ha tingut el privilegi d’acollir una exposició en homenatge als 700 any de la mort del primer autor en llengua catalana. Ramon Llull fou una peça essencial en el desenvolupament de la nostra llengua. Aquesta figura medieval, extraordinària per al seu temps, va moure’s en un ambient intercultural i interreligiós i en ell va intentant demostrar raonadament la certesa de la seva religió. No va escatimar recursos, ni empeny: va viatjar amunt i avall de la Mediterrània, va estudiar llengües i va escriure una vastíssima obra. Tot això, perquè s’havia tornat contemplatiu.