Jovenes investigadores ha estat un triomf en tots els aspectes

Jovenes investigadores ha estat un triomf en tots els aspectes

Desprès d'una setmana de convivència i aprenentatge tornem a casa amb dos primers premis i una estada de en un centre del CSIC.

Dos treballs de recerca d’alumnes de l’Institut Guindàvols van aconseguir divendres 30 de setembre el segon premi en les seves respectives categories i una estada en un centre d’investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) al Certamen Jóvenes Investigadores 2016.

Els treballs guanyadors són “Mieloma múltiple. Estudi d’una neoplàsia crònica”, obra de Júlia Calvet, quan cursava 2n batxillerat, coordinat per la professora Mercè del Barrio  i la doctora Marina Pardina Solano, i “La ràdio. Del femení singular al femení plural: d’àvies a nétes”, realitzat per Ester Gil i Clàudia Pubill, quan cursaven 3r ESO, tutoritzades per M. Teresa Quintillà.

 

 

En el primer cas, es tracta d’una investigació sobre el mieloma múltiple, un tipus de càncer que pateix J. Martínez, professor ja retirat del mateix centre, i ho fa des de tots els punts de vista mèdics (radiologia, hematologia, anatomia patològica, genètica) i també personals.

 

 

El treball de les alumnes de 3r ESO, per la seva banda, analitza el paper adoctrinador de la ràdio en la vida de les noies i dones de la postguerra, comparant-lo amb la relació actual entre adolescents i ràdio. I ho han fet partir del testimoni de les seves pròpies àvies, recollit en un vídeo-documental.

Aquest certamen, convocat per lInstituto de la Juventud i la Dirección General de Política Universitaria del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, va fer una selecció de 40 d’entre els aproximadament 300 treballs presentats per alumnes d’entre 15 i 20 anys procedents de tot l’estat espanyol. Durant una setmana (del 26 al 30 de setembre), els 40 treballs seleccionats han estat presentats i defensats pels seus autors i autores a la seu del CEULAJ a Mollina (Màlaga).