DOS TREBALLS DE RECERCA DE L’INSTITUT GUINDÀVOLS SELECCIONATS ENTRE ELS 40 MILLORS DE TOTA ESPANYA

DOS TREBALLS DE RECERCA DE L’INSTITUT GUINDÀVOLS SELECCIONATS  ENTRE ELS 40 MILLORS DE TOTA ESPANYA

Dos treballs de recerca d’alumnes de l’Institut Guindàvols han estat seleccionats entre els 40 millors de tota Espanya per participar al Certamen de Jóvenes Investigadores 2016.

Concretament, els treballs seleccionats són “Mieloma múltiple. Estudio de una neoplasia crónica” de Júlia Calvet, alumna de 2n batxillerat, coordinat per la professora Mercè del Barrio, i “La radio. Del femenino singular al femenino plural”, realitzat per Ester Gil i Clàudia Pubill, ambdues alumnes de 3r ESO, tutoritzades per M. Teresa Quintillà.

En el primer cas, es tracta d’una investigación sobre el mieloma múltiple, un tipus de càncer que pateix J. Martínez, profesor ja retirat del mateix centre, i ho fa des de tots els punts de vista mèdics (radiologia, hematología, anatomía patológica, genética) i també personals.

El treball de les alumnes de 3r ESO, per al seva banda, analitza el paper adoctrinador de la ràdio en la vida de les noies i dones de la posguerra, comparant-lo amb la relació actual entre adolescents i ràdio. I ho han fet partir del testimoni de les seves pròpies àvies, recollit en un documental amb la técnica de l’entrevista.

Aquest Certamen, convocat per l’Instituto de la Juventud i la Dirección General de Política Universitaria del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, té com a objectiu despertar la vocació investigadora entre estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius, entre 15 i 20 anys. El Jurat ha seleccionat 40 treballs, que els seus autors i auters defensaran públicament en el Congrés que se celebrarà del 26 al 30 de setembre de 2016 al CEULAJ de Mollina (Màlaga).