Doblet per a la Iman Abbassi: el seu Treball de recerca, Primer Premi Thos i Codina i Finalista del Premi Francesc Noy d’Humanitats

Doblet per a la Iman Abbassi: el seu Treball de recerca, Primer Premi Thos i Codina i Finalista del Premi Francesc Noy d’Humanitats

La nostra alumna de 2n Batxillerat Iman Abbassi Tahiri ha guanyat amb el seu treball de recerca “Secrets amagats en un pergamí” el 19è Premi Terenci Thos i Codina que convoca l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró juntament amb el Grup d’Història del Casal de Mataró. La investigació, tutoritzada per la professora M. Teresa Quintillà, ha consistit en la transcripció, traducció i anàlisi d’un manuscrit inèdit en llatí del segle XVI que Montse Freixes, la conserge del nostre institut, havia adquirit a un antiquari d’Agramunt i desitjava conèixer-ne la autenticitat i el contingut. La Sala d’Actes del Col·legi d’Advocats de Mataró va acollir el passat 2 de maig l’acte de lliurament.

Podeu llegir la ressenya de l’acte, el reportatge que Mataró TV en va fer (a partir del minut 35:15) i l’entrevista radiofònica que la Iman va concedir a la “Tertúlia d’Història de Mataró” el dijous 18 de maig, presentada per Joan Francesc Clariana, M. Teresa Diví, Paquita Tuxans i Jaume Vellvehi als links següents.

Es dona el cas que aquest mateix treball també ha estat distingit com a finalista al Premi Francesc Noy d’Humanitats 2023, convocat per la Universitat Pompeu Fabra, en una edició en què s’han presentat més de 80 treballs. L’acte de lliurament de guardons es va celebrar el passat 12 de maig a l’Auditori Mercè Rodoreda.