‘Mentalitza’t. Demà podries ser tu’: una campanya de sensibilització a l’entorn de la salut mental

‘Mentalitza’t. Demà podries ser tu’: una campanya de sensibilització a l’entorn de la salut mental

El nostre centre, juntament amb la Fundació Aspros, ha iniciat una campanya de sensibilització  sobre la salut mental. El projecte, dissenyat per alumnat de 4t d’ESO, s’emmarca en el programa d’innovació pedagògica Recerca, Creació i Servei (RCS) de la Direcció General de Currículum i Personalització del departament d’Educació. La campanya ‘Mentalitza’t. Demà podries ser tu’ pretén apropar, al nostre alumnat primer i a la ciutadania en general, històries reals de persones que pateixen un trastorn de salut mental. L’objectiu final és conscienciar sobre aquesta realitat que en qualsevol moment de la vida ens pot afectar a qualsevol de nosaltres.

El resultat del projecte es materialitza en el disseny de diferents pòsters editats pel mateix alumnat, que recullen les principals declaracions de les entrevistes que van realitzar a tres persones del servei Prelaboral de la Fundació Aspros: el Marc, la Montse i el Rafa. La tasca ha implicat també un treball de diferents formats comunicatius molt propers als joves (‘posts’ d’Instagram, de Twitter o converses de WhatsApp). A més, en cadascun dels pòsters s’hi inclou un codi QR que redirigeix a informació mèdica, revisada pel Dr. Ignasi Casado, relacionada amb els trastorns mentals més freqüents.

Mitjans de difusió de la campanya

            Aspros:

            Web, Facebook, Instagram, Twitter,

            Institut Guindàvols:

            Facebook, Instagram, Twiter

            Mitjans de comunicació:

            Segre, Lleida Diari, Lleida.Com, Lleida Ràdio UA1