Visita a l’Editorial Pagès

Visita a l’Editorial PagèsEl passat mes de novembre, tot l’alumnat de 3r ESO va realitzar la visita a l’Editorial Pagès. Un cop allà, ens va rebre la filòloga i editora Glòria Flix. Ens vam asseure davant d’un mural en què s’hi representava el procés de creació d’un llibre des que l’escriptor/a el concep fins que és editat, publicat i traduït.

Tot seguit, la Glòria ens va acompanyar a l’interior de l’editorial a fi que poguéssim veure com s’imprimien els llibres. Els alumnes es van quedar astorats al veure les planxes immenses; els plecs de pàgines i pàgines per llegir; i un detall els va cridar especialment l’atenció: tots els colors d’impremta naixien a partir de quatre colors primaris: el magenta, el groc, el negre i el blau. Després de fer el recorregut per dins la Casa Pagès, l’alumnat es va asseure de nou davant del mural i va escoltar atentament com l’editora els explicava l’argument de diversos llibres publicats en català i en castellà. Alguns d’ells havien guanyat premis de renom i la gran majoria d’històries interessaven a la classe. Van haver d’escollir-ne un en català i un en castellà. Aquests llibres ja són ara a les caixes de Pla lector que tenim a l’aula i ben aviat, a l’hora de lectura voluntària, alguns alumnes els agafaran entre les seves mans i els relats de l’Editorial Pagès faran volar la seva imaginació, tal com ho va fer la visita del dilluns passat, que fou un viatge a l’interior d’un llibre, literalment”.