L’alumnat de 4t d’ESO realitza una sortida a Barcelona en el marc dels programa Recerca, creació i servei

L’alumnat de 4t d’ESO realitza una sortida a Barcelona en el marc dels programa Recerca, creació i servei

El divendres 11 de novembre l’alumnat de 4t d’ESO va realitzar una sortida a Barcelona dins del programa d’innovació pedagògica Recerca Creació i Servei (RCS) i en relació amb els projectes que es desenvolupen aquest trimestre en els àmbits artístic i social, comunicatiu i cientificotècnic. 

Un grup d’alumnat es va desplaçar fins a Sant Adrià del Besòs per visitar el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, entitat amb la qual un grup d’alumnat del nostre centre està col·laborant. L’objectiu del projecte és crear una sèrie de materials per al Museu relacionats amb les migracions. En el nostre cas, i després de fer una enquesta sobre l’origen de les mares dels alumnes del Guindàvols, hem investigat diferents aspectes de països com ara: Algèria, Ghana, Romania, Colòmbia, Gàmbia i Bolívia. La directora del MhiC, Imma Boj, juntament amb Manuel Barrios, ens van demanar com volíem enfocar els diferents treballs que estem desenvolupant en aquests moments i ens van ajudar, aportant-nos idees i experiències, per tal de facilitar-nos una mica la feina.  Aprofitant la nostra visita, ens van ensenyar dues instal·lacions permanents que tenen a veure amb el fet migratori: el tren sevillano i un pas fronterer. 

La resta d’alumnat de 4t d’ESO van traslladar-se al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona a Bellaterra. Allí el grup que col·labora amb Catalunya Ràdio en l’elaboració d’un programa radiofònic va visitar la Facultat de Ciències de la Comunicació, on ens esperaven el degà, Enric Marín, i la secretària i vicedegana, Montse Bonet, que ens van donar la benvinguda i ens van atendre molt amablement. Tot seguit vam fer un complet recorregut guiat per les instal·lacions de la Facultat per veure de prop els platós de ràdio i televisió on es formen els futurs periodistes i els estudis de la UAB Mèdia. Per la seva banda, el grup que desenvolupa el projecte  ‘CVC – Identificació i classificació dels residus mitjançant una app’va visitar les instal·lacions del Centre de Visió per Computador (CVC), on es duu a terme recerca d’avantguarda en el camp de la visió per computador. L’alumnat va poder veure exemples de tractament d’imatge per aplicacions de reconeixement d’objectes i persones. També van presentar-nos aplicacions en el món de la medicina quirúrgica a través de dispositius visuals controlats per ordinador. Un bon exemple de transferència de la tecnologia.

La sortida es va completar amb una visita a l’Aquàrium de Barcelona on a més de gaudir de la biodiversitat dels ecosistemes marins l’alumnat va poder disposar d’una estona de lleure. Un dia ben aprofitat.