GUINSAT

GUINSAT

El passat dissabte 7 de maig, 6 alumnes de primer de Batxillerat tecnològic de l’Institut Guindàvols van participar en la jornada de llançament de CanSats organitzada per la UPC i l’ESEIAAT  a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena.
L’equip Guinsat, format per la Gemma, la Duna, el Jaume, el Joan, el Marzio i el Miguel i mentoritzats pel Pere Picoy, van presentar el seu satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc.


Tots els equips participants havien de complir dues missions: la primera que consisteix a captar, enviar i rebre dades de temperatura i pressió atmosfèrica mentre el satèl·lit descendeix i la segona missió secundària on cada equip participant presenta la seva idea. La de l’equip lleidatà consistia a evitar la desforestació, calculant l’albedo, un percentatge que, calculant la intensitat del raig incident reflectit pel sol i el raig reflectit que rebota del terra, ens indica sobre quin sòl es troba el satèl·lit. Quan l’Albedo és l’idoni, un servomotor, acciona la comporta que contenia les llavors i les allibera. Totes les dades que van obtenir es van emmagatzemar al portàtil que les anava rebent a mesura que el CanSat les captava a través de ràdio i les transmetia a l’estació de Terra.


Va ser una jornada molt emocionant per a l’equip que dimecres presentaran les dades aconseguides del llançament davant del tribunal i esperen poder arribar a la final Espanyola a Granada.