Primer Premi de la Societat Catalana de Física al TR de la Belén Vicente

Primer Premi de la Societat Catalana de Física al TR de la Belén Vicente

El passat divendres dia 22 de maig , en el Marc de la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2022,  va ser lliurat el primer premi ex aequo de la Societat Catalana de Física a Belén Vicente Cebrián, exalumna de l’ Institut Guindàvols, pel seu treball de Recerca titulat “ Estudi Astrofísic  del Sol”.

El treball ha estat tutorat pel professor Anicet Cosialls.

La Molt Honorable Presidenta Laura Borràs va fer l’entrega dels guardons a L’ Institut d’ Estudis Catalans.

En aquesta recerca la Belén ha fet una estimació experimental de diferents propietats del Sol, com el seu període de rotació, la constant solar, la distància a la Terra, la seva lluminositat, la temperatura de la fotosfera, el seu camp gravitatori, el temps de vida, així com la velocitat de les ejeccions de massa coronal CME.

Tot l’estudi s’ha realitzat amb el material  senzill  i a l’abast de tothom, utilitzant estris  tan simples com una cambra fosca, un calorímetre casolà, i un sensor de temperatura.. S’ ha completat l’estudi utilitzant les imatges proporcionades pel satèl·lit de la NASA SOHO.

Podeu accedir al treball mitjançant el següent enllaç::

https://drive.google.com/file/d/12HG83HSnbwEYAKC4n-NF8kdfWxKozymL/view

Enhorabona Belén