ERASMUS+ SMART MOBILITY 2.0 HAVE A LOOK !!!!!!

ERASMUS+            SMART MOBILITY 2.0    HAVE A LOOK !!!!!!

Com ja sabeu l’Institut participa en el programa Erasmus+ conjuntament amb quatre centres de diferents països de la Unió Europea: .l’Istituto di Istruzione Superiore G. La Pira” de Pozzallo, Sicilia, Itàlia, el Hellenstein-Gymnasium de Heidenheim, Alemanya, l’Colegiul National Bilingv George Cosbuc de Bucarest, Romania, i el Rigas 18. Viduskola de Riga Letònia. El tema principal del projecte està relacionat amb com canviarà la mobilitat en els pròxims anys i busca quina resposta dóna l’alumnat a aquests canvis. AL mateix temps, planteja com trobar solucions concretes per desenvolupar-les en els centres que participen en el projecte. Es va fer a Brussel·les la trobada preparatòria, on es va reunir el professorat dels diferents centres per tal de concretar els objectius del projecte i per visitar la Comissió Europea, i el Comitè de les Regions.

Els objectius del projecte són:

• Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.

• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.

• Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.. Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat. • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen, tenen un impacte negatiu sobre el sistema respiratori i cardiovascular.

Per una altra,propicien sedentarisme i inactivitat física. La població mundial va creixent i els recursos del nostre planeta són limitats. En un futur pròxim haurem de solucionar el problema buscant nous recursos naturals a la Lluna i a Mart. i creiem que els viatges espacials esdevindran un altra classe de mobilitat. Un altre objectiu important del projecte consisteix en dissenyar un viatge a la Lluna per tal de crear-hi una ciutat. Aquest projecte es va iniciar el curs 20119 i continuarà durant els cursos 2020-21 i 2021-2022 i s’està implementant amb l’alumnat de 4t d’Eso i 1r de Batx , els quals tindran la possibilitat de viatjar a Pozzallo, Bucarest, Heidenheim i Riga.