L’INS GUINDÀVOLS DISTINGIT AMB 4 GUARDONS ALS PREMIS RECERCA JOVE

L’INS GUINDÀVOLS DISTINGIT AMB 4 GUARDONS ALS PREMIS RECERCA JOVE

L’Institut Guindàvols de Lleida ha estat reconegut per l’Agència de Gestió dels Ajuts Universitaris i d’Investigació, en l’edició 2020 dels PRJ, amb un total de 4 premis: un al centre i tres a treballs de recerca d’alumnes de Batxillerat.

En efecte, tres investigacions en àmbits de coneixement tan diversos com la sociolingüística, la biologia i els estudis de gènere realitzades per tres alumnes de l’Institut Guindàvols han rebut el reconeixement de la Generalitat de Catalunya com a guanyadores als Premis Recerca Jove 2020; concretament:

Xènia Capdevila, amb el treball “El miratge de la immersió: del Montesinos al Guindàvols”, tutoritzat per la professora Imma Creus, i que ha obtingut el Premi EAPC Luciana Calvo, que té com a objectiu fomentar l’esperit d’investigació del jovent en els camps de la lingüística, els drets lingüístics, la sociolingüística i la política lingüística.

Daniel Estrada Ramírez, amb el treball “Les vaques no beuen llet: Estudi de les condicions relacionades amb el metabolisme de la lactosa”, tutoritzat per la professora Mercè Del Barrio.

Maryam Amir Fakri , amb el treball “D’Egipte a Catalunya: un viatge en femení”, tutoritzat per la professora M.Teresa Quintillà, i que ha obtingut el el Premi Reginó al millor treball que tracti qüestions de gènere tant amb relació a la temàtica com al plantejament i que promogui la igualtat de dones i homes.

A més, l’institut Guindàvols ha estat distingit amb el Premi Reginó-Centre que, en col·laboració amb l’Institut Català de la Dona, reconeix l’interès per la recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat.

El passat 6 de maig es va fer pública la resolució relativa a aquesta convocatòria 2020 dels Premis de Recerca Jove, convocats per l’Agència de Gestió dels Ajuts Universitaris i d’Investigació (AGAUR), per fomentar l’esperit científic del jovent.