Primer Premi al concurs europeu “Catch a Star”

Primer Premi al concurs europeu “Catch a Star”

El projecte de recerca “ Determinació experimental del període de rotació del Sol”,  realitzat per l’ alumna Belén Vicente de l’ Institut Guindàvols, ha estat guardonat amb el primer premi exaequo del concurs europeu “ Catch a Star 2020”, que organitza l’Associació Europea per a l’ Educació en Astronomia (EAAE).

La Belén va fer un estudi del canvi de posició d’algunes taques solars durant dos dies. Les imatges van  ser  proporcionades pel satèl·lit SOHO de la NASA i de l’ESA. L’anàlisi cinemàtic del moviment de les taques solars li va permetre determinar el període de rotació.

El treball va estar tutoritzat pel professor Anicet Cosialls.

https://www.eaae-astronomy.org/catch-a-star/cas-winners/cas-winners-2020