Belén Vicente en acció

El passat diumenge dia 4 d’ octubre va tindre lloc la final no presencial de “Ciencia en Acción 2020”, on l’ alumna de 1r de batxillerat Belén Vicente va presentar el projecte titulat “ Estimació experimental del període de rotació del Sol” guardonat amb el Primer Premi ex aequo. El treball va estar tutoritzat pel professor Anicet Cosialls.
Es fa un estimació experimental del període de rotació del Sol a partir de l’ estudi dels canvis de posició de les taques solars durant 5 dies consecutius. Les imatges analitzades han estat obtingudes pel satèl·lit de la NASA SOHO. El programa lliure
d’anàlisi de videoclips “Tracker” ha permès fer un estudi cinemàtic del moviment de rotació de les taques i determinar llurs velocitats i períodes de rotació

Podeu veure la seva intervenció a l’enllaç de youtube