Primer premi d’Astrofísica a CIENCIA en ACCIÓN

Primer premi d’Astrofísica a CIENCIA en ACCIÓN

Ahir es va fer públic la resolució dels premis de XXI Ciencia en Acción
www.cienciaenaccion.org
En la modalitat Investiga en Astrofísica, el treball “ Estimació experimental del període de rotació del Sol”, realitzat per l’alumna Belén Vicente de primer de batxillerat, ha estat guardonat amb el primer premi Ex Aequo. El treball ha estat tutoritzat pel professor Anicet Cosialls.
Segon l’ acta del jurat: “Per permetre a l’estudiant introduir-se d’una manera molt eficient en el mètode experimental i en el tractament de dades astronòmiques en un treball molt seriós de mesura de la rotació del Sol”.
Es fa una estimació experimental dels períodes de rotació sinòdic i sideral del Sol, a partir de l’estudi dels canvis de posició d’algunes taques solars durant 5 dies. Les imatges analitzades han estat proporcionades pel satèl·lit SOHO. El programa gratuït d’anàlisi de videoclip “tracker” ha permès fer un estudi cinemàtic del moviment de les taques i determinar les seves velocitats i els seus respectius períodes de rotació.
Ahir es va fer públic la resolució dels premis de XXI Ciencia en Acción