Les vaques no beuen llet guanya un primer premi a Ciencia en Acción

Les vaques no beuen llet guanya un primer premi a Ciencia en Acción

Daniel Estrada i Belén Vicente s’han classificat en 1r lloc, en les modalitats de Biomedicina i Salut i Investiga en Astrofísica respectivament, del concurs Ciencia en Acción.

En Daniel ha realitzat un treball holístic, tutoritzat per Mercè del Barrio, sobre la intolerància a la lactosa, titulat: Les vaques no beuen llet. En la seva recerca analitza perquè els humans som els únics mamífers que han desenvolupat la tolerància als làctics en edat adulta i on va sorgir aquesta mutació.

Analitza també l’historial clínic de varies persones amb intolerància per entendre les conseqüències que pateixen, i estudia experimentalment l’efecte de l’enzim lactasa sobre el sucre de la llet, la lactosa, per acabar dissenyant un mètode senzill per obtenir llet sense lactosa.

Vídeo resum: https://www.youtube.com/watch?v=Okh3Ll50eyQ&feature=youtu.be

Coneixereu el treball de la Belén en la propera notícia.