SPIDAS ERASMUS+

SPIDAS    ERASMUS+

SPIDAS    

El passat dia 29 de febrer es va dur a terme la jornada de cloenda en la qual es va fer la presentació del projecte Erasmus+ SPIDAS  desenvolupat en quatre centres de Lleida , Col·legi Claver , Maristes Montserrat, Institut Guindàvols  i el Departament de Psicologia de la UdL .

Els objectius de la jornada eren:

*Presentació de recursos educatius per tal de treballar l’anàlisi de dades a primària, secundària i batxillerat, elaborats  durant el projecte europeu Spidas.

*Com ensenyar a l’alumnat a qüestionar-se i a interpretar les dades.

* Com utilitzar tecnologia que ajudi a visualitzar i comprendre una gran quantitat de dades.

La jornada va començar amb la conferència inaugural  “El espejismo de la mayoría” a càrrec de Eduardo Sáenz de Cabezón.

També es va dur a terme una sessió pràctica sobre la visualització gràfica de les dades mitjançant tecnologia.

La jornada va concloure amb la presentació de les diverses experiències dels distints centres. En el nostre cas varem fer la presentació del projecte amb  els treballs :

* “Study of the Atmosphere by means of the Data obtained by a Weather Ballon”

  * Weather, Atmospheric Pollutants and Illnesses. a càrrec  del nostre alumnat Daniel Estrada i Emma Juanpere , tutoritzats pel professorat 

Rosa Borrell, Mercè del Barrio, Anicet Cosialls i  Laura Moliner .

Aquest projecte ha estat fet dins del marc Erasmus+ i ha tingut una durada de tres anys, incloent mobilitat a l’ universitat d’Exeter.

 S’ha elaborat un” Toolkit” a disposició de tots el centres  que es pot trobar a la pàgina web de Spidas Erasmus+. Bones pràctiques i  bona difusió .