L’alumnat de 2n de batxillerat assisteix a la representació teatral de ‘Terra baixa’

L’alumnat de 2n de batxillerat assisteix a la representació teatral de ‘Terra baixa’

L’alumnat de 2n de batxillerat ha assistit aquest dimecres, 27 de novembre, a la representació de Terra baixa, d’Àngel Guimerà, al Teatre de l’Escorxador de Lleida. Han pogut gaudir d’una adaptació de l’obra portada a escena per la companyia Teatre de Ponent i amb presència a l’escenari dels tres personatges principals: Sebastià, Marta i Manelic. L’activitat s’emmarca en la proposta educativa ‘Teatre i Literatura’ , adreçada als alumnes dels cursos de batxillerat amb l’objectiu d’estimular la lectura, la comprensió i l’anàlisi d’obres que formen part del currículum de Llengua Catalana.

Terra baixa és un drama realista, publicat per Àngel Guimerà l’any 1897, en el moment de la seva plenitud creativa. Esdevinguda ja un clàssic de la dramatúrgia catalana, l’obra presenta les tensions emocionals d’una relació amorosa a tres bandes i evidencia el comportament humà lligat a dues realitats ben diferents: la de la terra baixa (corrupció, poder, materialisme…) i la de la terra alta (puresa, noblesa, simplicitat… ). En definitiva, temes de debat i de reflexió per al col·loqui posterior a la representació teatral i una bona forma d’apropar-se a la literatura.