Alba Genís a l’acte de col·locació de Stolperstein a Lleida

Alba Genís a l’acte de col·locació de Stolperstein a Lleida

Alba Genís, alumna de 2n de Batxillerat, va participar el passat 29 de juny en l’acte de col·locació de les Stolperstein a Lleida en memòria dels lleidatans deportats als camps nazis. Va tenir la gran oportunitat de col·laborar en la lectura de les biografies d’alguns dels lleidatans homenatjats. I de manera concreta, va donar a conèixer la biografia de Josep Pach Roselló, amb dades que han estat recentment descobertes gràcies a un treball de recerca realitzat en el nostre centre.

L’itinerari ens va portar als domicilis de cadascun dels 10 lleidatans que havien patit l’horror dels camps de concentració nazis durant la II Guerra Mundial i que van haver d’exiliar-se amb la fi de la Guerra Civil i la imposició del règim dictatorial del General Franco.

Amb aquest acte i la col·locació de les Stolperstein es fa una aportació a la recuperació de la memòria històrica de la Lleida de la Guerra Civil i l’exili.

Agraïm a l’Alba que ens representés en un dia tan especial.