Un equip de Guindàvols, finalistes al mSchools Student Awards

Un equip de Guindàvols, finalistes al mSchools Student Awards

El passat 8 de juny, l’equip format per Mandeep Kaur, Martí Pou i Helena Publill, va participar com a finalista al mSchool Students Awards en la categoria de App Education.

mSchools Student Awards és un concurs i cerimònia de lliurament de premis que reconeix la tasca realitzada per alumnes i docents durant el curs escolar dins el programa mSchools i les seves diferents iniciatives.

Enguany, mSchools va celebrar la sisena edició del concurs el 8 de juny de 2019 a la Farga de L’Hospitalet. Més de 750 concursants van presentar 125 projectes finalistes davant d’un públic assistent de 2.000 persones. Els projectes presentats competien en tres categories: App Education, Mobile History Map i Scratch Challenge.

L’objectiu de la modalitat App Education és desenvolupar projectes d’aplicacions mòbils que ofereixin solucions a problemes reals i que tinguin com a punt de partida els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, 17 reptes relacionats amb el medi ambient, la societat i l’economia que promouen un món més igualitari, digne i sostenible.

La seva aplicació proposava la reutilització de jocs i joguines per reduir els residus que potencialment generen. Sobretot incidia en aquells jocs fabricats amb materials amb menys capacitat de biodegradar-se. La seva app posa en contacte usuaris preocupats per la sostenibilitat i la cura del planeta i ofereix l’intercanvi per aconseguir una vida més llarga dels objectes. Qualsevol producte ofert a la app rep un valor en ECO’s que s’utilitza per aconseguir un altre objecte.

Aquest és un dels projectes resultants del pilotatge de ECOPOP, una proposta didàctica, dissenyada i desenvolupada per un equip de professors del centre, nascuda de l’EduHack, iniciativa de mSchools amb l’objectiu de promoure la cocreació de projectes entre els docents, que giren al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.