HAMLET or….. “TO BE or NOT TO BE”

HAMLET or….. “TO BE or NOT TO BE”

L’alumnat de 1r de Batxillerat va assistir ahir a la representació teatral en llengua anglesa  titulada   HAMLET OR NOT  ,  una adaptació de Paco Mir altament fidel a l’obra de William Shakespeare al teatre Poliorama de Barcelona.

L’obra és una versió moderna de la tragèdia Shakesperiana on Hamlet, el píncep de Dinamarca haurà de descobrir qui va matar el seu pare i es va casar amb la seva mare, quins amics de la Cort si són fidels i quins són els traïdors. L’aparició del fantasma del seu pare,l’amor d’Ofèlia i d’altres circunmstàncies fan que el jove Hamlet es torni boig o potser ell és el més lúcid de la Cort? 

El dia es va completar amb la visita al Refugi 307 del Poble Sec. És un dels prop de 1300 refugis construïts a Barcelona durant la Guerra Civil. Es va construir durant el 1937 degut als bombardejos indiscriminats que va patir la ciutat de l’aviació italiana i alemanya. Va ser excavat gràcies a la solidaritat dels veïns del barri, de forma autoorganitzada i autofinançada per iniciativa civil, configurant un autèntic moviment social sense precedents.

El Refugi 307 té una longitud de 200 metres, amb una capacitat de 2000 persones amb un entramat de galeries força complex, i amb diferents equipaments com latrines, zona d’esbarjo per nens, acumuladors elèctrics, fonts i magatzem d’eines.

La visita va servir per copsar l’experiència dels veïns que van haver de refugiar-se durant els bombardejos.

Tot plegat, força interessant.