LA SCF TORNA A RECONÈIXER A L’ INSTITUT GUINDÀVOLS

LA SCF TORNA A RECONÈIXER A L’ INSTITUT GUINDÀVOLS

El jurat del “V Concurs d’ imatges de Física convocat per la Societat Catalana de Física ha concedit el segon premi a l’ alumne Sergi Castro Castillo d 1r de batxillerat amb una dotació de 400 € ( 200 per a l’ alumne i 200 pel centre). El títol de la imatge és “ dualitat-ona partícula”.

Aquesta imatge formarà part del calendari de la SCF pel 2019.

Per completar el calendari també s’ ha escollit la fotografia “ Holografia d’un floquet de neu” realitzada per la  Sara Serés Bejar i el Daniel Estrada Ramírez.

El criteri del jurat és conjugar els valors estètics i artístics amb experiments físics.

Segon el Sergi:

“En aquesta imatge, podem observar dos fenòmens físics relacionats amb la propagació de la llum i la seva naturalesa. D’una banda, al marge esquerra, la llum es comporta com un feix de partícules tot reflectint-se amb un seguit de miralls plans. D’altra banda, al marge dret, la llum es difracta creant un patró d’interferència comportant-se de la mateixa manera que una ona. Amb aquest muntatge experimental posem en manifest la dualitat ona-corpuscle de la naturalesa de la llum, que tan discutida ha estat al llarg de la història. “

La Sara i el Daniel afirmen:

“El plàstic serveix com a reflector de la llum, i aquest, en rebre una llum puntual des del centre de la pantalla, projecta una imatge en tres dimensions. Les imatges poden aparèixer sortint-se dels seus límits, cap a fora o cap a dins del marc”.

 

Enhorabona a tothom