ERASMUS+ “Com es pot enviar un Globus Sonda a l’estratosfera?” a càrrec del Dr.Kike Herrero

ERASMUS+ “Com es pot enviar un Globus Sonda a l’estratosfera?” a càrrec del Dr.Kike Herrero

Aquest matí el Dr. Kike Herrero ha impartit la xerrada titulada “ Com es pot enviar un globus sonda  low cost a l’estratosfera? “ a l’ alumnat de primer de batxillerat. La xerrada és el preludi d’ un projecte Erasmus+,  l’ eix vertebrador del qual són els BIG DATA. En aquest projecte  hi participen,  a més del nostre institut, el col·legi Maristes Montserrat, el col·legí Claver  i la Facultat d’ Educació de Lleida. També formen part del projecte dos instituts de Turquia, i tres d’ Anglaterra.

Durant la xerrada el ponent ha explicat tot l’ utillatge que és necessari, i  els problemes que     s’ han de solucionar  perquè el projecte tingui èxit:  Quin tipus de globus necessitem, on comprem  l’ heli ,com construir el paracaigudes, quines característiques ha de tenir la sonda, quins sensors cal instal·lar-hi, com conèixer en tot moment la posició del globus sonda, com enviar les dades enregistrades pels sensors, com protegir els dispositius electrònics de les baixes temperatures, o  com preveure on caurà.

D’ altra banda, el ponent ens ha mostrat diferents gràfics obtinguts  amb les dades enregistrades pels sensors,  que permeten fer un estudi transversal dels diferents fenomens  fisicoquímics que tenen a  veure amb les diferents  capes de l’ atmosfera.

L’ objectiu del nostre projecte serà extreure la màxima informació possible de les dades,  tot utilitzant   les eines estadístiques i matemàtiques que tenim al nostre abast,  i  també compartir els resultats amb els altres membres del projecte i de la comunitat educativa de l’iInstitut Guindàvols.