Dir Pedrolo

Dir Pedrolo

L’alumnat de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat han tingut l’oportunitat d’assistir a una lectura  de Manuel de Pedrolo  organitzada per l’IME.  La trobada s’ha fer al teatre de l’Escorxador i ha comptat amb la interpretació de tres actors i actrius i un músic que han anat acompanyant un viatge per la vida i el pensament d’aquest autor de la Segarra.

Enguany es compleix el centenari del seu naixement i la millor manera de felicitar-lo és llegint la seva obra i escoltant les seves paraules, en moltes ocasions sentències de clara rotunditat.

Si voleu conèixer-lo una mica més, podeu buscar en la seva extensa bibliografia llibres que no us deixaran indiferents, començant pel popular Mecanoscrit del segon origen, la novel·la negra Joc brut o el trencador relat Un amor fora ciutat, censurat per “indecent” durant la dictadura.

També us poden anar bé alguns dels seus aforismes:

  • No oblideu que hi ha paraules naturalment en cursiva
  • És convenient procurar-se llibres no recomanables
  • Mai no es llegeix prou encara que es llegeixi massa
  • Totes les llengües són insuficients
  • No és indispensable que sigueu indiscrets

Bona lectura!