STAT WARS- L’IMPERI ESTADÍSTIC

STAT WARS- L’IMPERI ESTADÍSTIC

El proppassat dia 26 d’octubre l’alumnat de 4t d’ESO va realitzar el taller STAT WARS, a la UdL.

El taller tracta d’atansar l’estadística als joves, d’una forma divertida i amena, mitjançant la presentació de vídeos, concursos i animacions.

L’alumnat tendeix a menystenir aquesta part de les matemàtiques que, malauradament, sovint es tracta al final del curs, apressadament i sense poder explorar tot el seu potencial i les aplicacions que li són pròpies. Doncs bé, aquesta activitat, realitzada per investigadors i professors, permet crear un vincle més natural entre l’alumnat i l’estadística.

Es comenten diferents camps d’aplicació d’aquesta ciència a la vida quotidiana, per exemple la xarxa social Facebook, les ressonàncies magnètiques, el futbol,… per arribar a la conclusió final: vivim en un món ple de dades i, en conseqüència, l’estadística, la ciència que les recull, les analitza i les interpreta, es planteja com una professió de futur.