26 de setembre: Dia Europeu de les Llengües

26 de setembre: Dia Europeu de les Llengües

Avui, 26 de setembre es celebra el Dia Europeu de les Llengües, ,día en què recordem la diversitat lingüística i cultural d’Europa i també del món. La ciutadania de la Unió europea celebren el día que va establir la Comissió Europea i el Consell d’Europa el 6 de desembre de 2001 per conmemorar l’herència lingüística i cultural d’Europa i per fomentar l’aprenentatge de llengües en joves i adults.
Els 47 estats membres del Consell d’Europa animen més de 8oo milions d’europeus a aprendre més llengües a qualsevol edat.
Convençuts que la diversitat lingüística és una eina per a aconseguir una major comprensió intercultural i un element clau en la rica herència cultural del nostre continent, el Consell d’Europa promou el plurilingüisme a tot Europa.
A l’Institut avui a les classes de llengua hem après paraules en les diferents llengües que l’alumnat del nostre centre parla , que són moltes!
Hem après paraules en …català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, romanés, àrab, polonés, portugués, rus, hindi, grec, llatí, azerí …. Hem dit gràcies en 31 llengües, hem recitat en català, anglès, alemany, italià, hem saludat en llatí, grec, suec, turc, finès.. Hem cantat en català , hem après coses sobre els diferents idiomes com que moltes paraules de l’anglès provenen del francès , o que el Khmer , la llengua que es parla a Cambodja, té l’alfabet més llarg ,amb 74 lletres! o que hi ha llengües inventades com el Klingon de Star Trek o que les tres llengües més utilitzades a Twitter són l’anglès, l’espanyol i el japonés , que en singalès, la llengua que es parla a Sri Lanka , la paraula ” ayubowan” vol dir bon día, bona tarda, bona nit, adeu.

Celebrem que al Guindàvols podem entendre i parlar diferents llengües!