Alumnat de 3r d’ESO i d’intercanvi al Parlament i al Born

Alumnat de 3r d’ESO i d’intercanvi al Parlament i al Born

El passat dia 20 de març l’alumnat de 3r d’ESO, acompanyats de l’alumnat que visitant del  Hellenstein – Gymnasium de Heidenheim d’alemanya, van participar en el taller “Sóc diputat / Sóc diputada” al Parlament de Catalunya i van visitar el conjunt arqueològic del Born a Barcelona.

En el taller al Parlament es fa una simulació de constitució del Parlament en que els diferents grups parlamentaris presenten els seus programes polítics, trien al President/a del Parlament, constitueixen la Mesa del Parlament, trien al President/a de la Generalitat i als diferents Consellers/es. L’activitat va estar preparada prèviament a l’aula, de manera que es van treballar continguts relacionats amb l’organització política i administrativa d’Espanya i Catalunya.

La visita al jaciment arqueològic del Born permet a l’alumnat fer una aproximació a la Barcelona del 1700. Es va visitar l’exposició sobre la Guerra de Successió, es va explicar com es va dur a terme el setge i la caiguda de Barcelona, i van tenir l’oportunitat de visitar el jaciment arqueològic.

Tot l’alumnat valora molt positivament la sortida, que va tenir l’atractiu afegit de comptar amb la companyia del professorat i alumnat alemany.