“Guindàvols va ser la millor època” Entrevistem a Maria Cabello, periodista i ex-alumna del centre

“Guindàvols va ser la millor època” Entrevistem a Maria Cabello, periodista i ex-alumna del centre

Aquest diumenge apareixia una notícia al diari Segre una notícia protagonitzada pel nostre alumnat i la seva relació amb les “antigues” tecnologies.

https://www.segre.com/noticies/guia/2018/03/04/no_ha_cap_boto_per_col_locar_rodet_la_camera_fotos_40843_1111.html

La notícia anava signada per M. Cabello, la Maria Cabello que va finalitzar els estudis al nostre centre i a qui aprofitant la seva visita per a realitzar el reportatge li varem fer una petita entrevista:

FITXA

Maria Cabello,  Graduada per la Universitat de Lleida en Comunicació i Periodisme Audiovisual el 2017

Va finalitzar el Batxillerat d’Humanitats l’any 2013.

Treball de Recerca “Dones grans, grans dones. Diferències de gènere a la tercera edat” tutoritzat per T. Quintillà. Premi UdL-Centre Dolors Piera en la categoria d’Estudis de Gènere.

Com han estat els teus estudis universitaris?

Ho vaig decidir gairebé al darrer moment per que no tenia opció de fer Psicologia per la modalitat que cursava. Ha estat molt interessant, sobre tot per la part pràctica de la carrera, la realització de projectes i treballs més estimulants que estudiar teoria. Vam haver de fer un projecte final en que havíem d’elaborar i enregistrar un programa entre tota la classe assumint tot els rols d’una producció. Vam elaborar un programa magazine enregistrat a les instal·lacions del Magical de Lleida.

Has fet alguna estada Erasmus a l’estranger?

No en vaig fer. Tenia interès en anar a Anglaterra però aquest any no s’oferia. Es podia anara a Polònia, Itàlia o Noruega però no em va atreure prou.

Quines pràctiques has fet al Grau?

Des del febrer de l’any passat que vaig fer les pràctiques al diari Segre. Posteriorment em van oferir una beca durant l’estiu i abans d’acabar-la em van oferir feina. No estic fixa en cap secció sinó que vaig voltant per diverses, en aquest moment estic a Cultura.

T’has plantejat fer ràdio?

No tinc qualitats per a fer ràdio, m’estimo més fer premsa.

Quin record et queda del Guindàvols?

Va ser la millor època que recordo, sobretot al Batxillerat. Les classes de Grec i Llatí que érem més poquets eren molt divertides. Em vaig sentir molt ben preparada un cop vaig ser a la Universitat.

Moltes gràcies i molta sort en tota la trajectòria professional. Estarem atents a partir d’ara als teus articles al diari.

Us deixem un parell d’imatges de la preparació del reportatge que va fer al nostre centre: