XAT AMB UNA ASTRÒNOMA

XAT AMB UNA ASTRÒNOMA

La presència de dones en certes àrees científiques, com la Física i les enginyeries, és molt inferior a la dels homes. Aquesta desigualtat és patent en l’elecció dels estudis per part de les nenes ja des dels nivells d’ensenyament mitjà. Amb l’objectiu d’aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la Ciència, la igualtat de gènere i l’assumpció de la importància en la societat de les dones i les nenes, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.
Per aquest motiu, la Comissió Dona i Astronomia de la Societat Espanyola d’ Astronomia per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència i amb la intenció de visibilitzar a les nostres investigadores i que, a més, les nenes tinguin científiques referents en el món de l’Astronomia va organitzar l’ activitat: Xat amb una astrònoma.
Els alumnes de 1r d’ESO Ai de 1r de batxillerat van participar activament en l’ activitat i van conèixer en primera persona com és l’ activitat professional d’ una astrònoma.