Guindàvols a l’Acte institucional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust al Parlament de Catalunya

Guindàvols a l’Acte institucional de Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust al Parlament de Catalunya

El proper dia 23 de gener, alumnes representants de l’Institut Guindàvols participaran en l’Acte Institucional del Dia internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust i de Prevenció dels Crims contra la Humanitat que se celebrarà al Parlament de Catalunya.

L’alumnat de 1r de Batxillerat que cursa Història del Món Contemporani ha estat desenvolupant al llarg del primer trimestre el Projecte Educatiu en Commemoració de les Víctimes de l’Holocaust promogut pels Serveis Educatius del Parlament de Catalunya.  Al llarg del projecte s’ha desenvolupat una recerca relacionada amb les persones per raons polítiques i s’ha centrat en els deportats lleidatans a camps de concentració nazis. A més a més es va realitzar una jornada de treball al Parlament de Catalunya el passat 20 de novembre, en què es va poder assisitir a una conferència a càrrec de la Dra. Marta Simó i fer una trobada amb les associacions que representen el col·lectiu de les persones perseguides per raons polítiques. En concret es va poder gaudir d’una trobada amb l’Amical de Mauthausen i l’Amical de Ravensbrück.

En aquest acte, sis comunitats víctimes de l’Holocaust encendran les sis espelmes del record  (testimonis de Jehovà, persones del col·lectiu LGTBI, persones amb discapacitats, gitanos, persones perseguides per motius polítics i jueus) i  a continuació hi haurà les intervencions dels alumnes dels centres que hauran treballat amb entitats representants d’aquests col·lectius, perquè els joves siguin els portadors i els transmissors de la memòria.