Guindàvols participa a la III Jornada d’Experiències Didàctiques de Memòria Històrica

Guindàvols participa a la III Jornada d’Experiències Didàctiques de Memòria Històrica

El passat 28 de juny el Departament de Ciències Socials va participar en la III Jornada d’Experiències Didàctiques de Memòria Històrica que es va realitzar al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa).

En la Jornada van participar diversos centres d’arreu de Catalunya que han desenvolupat durant el curs escolar experiències didàctiques relacionades amb la memòria històrica, exili i holocaust. L’objectiu principal és posar en contacte a docents de diferents territoris interessats per tractar temes de memòria, conèixer els espais de memòria del nostre país i fomentar la xarxa de centres que treballen temes de memòria.

El Departament de Ciències Socials va presentar dues de les experiències que aquest curs ha desenvolupat: la proposta didàctica desenvolupada a través de l’exposició “Resistents i deportades. Les dones al camp de concentració de Ravensbrück” i el resultat del procés de recerca històrica sobre el setge de Lleida del 1707 i que es va materialitzar en la creació d’un escenari al MHM i que va ser guardonat amb el primer premi dels mSchoos Students Awards en la categoria “Els llocs del fets” del MHM.

Tornàvem a casa amb un recull força interessant d’experiències realitzades per altres centres arreu de Catalunya i que poden formar part de propostes per al curs vinent.

Des del Departament de Ciències Socials constatem la necessitat de continuar treballant per la recuperació de la memòria històrica. El curs 2018-2019 ens incorporem al Grup de Memòria DEMD de la demarcació de Lleida per tirar endavant projectes de centre centrats en aquesta temàtica.

Programa de la Jornada