Sortides de camp: aprenent a “llegir” a Gaia

Sortides de camp: aprenent a “llegir” a Gaia

En les assignatures de Ciències Experimentals de 1r, 2n i 3r d’ESO, Biologia i Geologia de 4t d’ESO i Biologia i CTMA de batxillerat cal fer pràctiques de camp. Aprendre a observar, agafar dades mitjançant diferents metodologies i interpretar aquests resultats. Això és el que ensenyem al nostre alumnat en les sortides de camp, creiem que es fonamental per a la seva formació i també per despertar en ells l’interès el respecte i interès per GAIA (el nostre planeta viu).

En el 3r trimestre de 4t d’ESO estem duen a terme el projecte: Els secrets de l’aigua en el que resolem la pregunta de recerca: Com ha canviat el riu Segre des del seu curs alt fins a Lleida? Per quines causes?

Per resoldre la preguntes hem anat a agafar dades a la Mitjana i l’alumnat de 2n de Batxillerat els hi ha explicat els resultats que van obtenir a Barruera en la seva estada en el Camp d’Aprenentatge de la Vall de Boí.

Per altra banda en l’assignatura de CTMA hem realitzat sortides per tal d’aprendre a observar el paisatge, fer talls geològics, reconèixer les roques i l’acció dels agents externs i interns. És a dir hem après a “llegir” la geosfera en el Cap de Creus, zona volcànica de la Garrotxa i Serra de Prades.