Primer premi en el MHM de mSchools amb el Convent del Roser

Primer premi en el MHM de mSchools amb el Convent del Roser

Dissabte dia 10 de juny es va celebrar la cerimònia del mSchools Student Awards, en que es va fer el lliurament de premis als millors projectes realitzats pels alumnes al llarg del curs. Aquest guardons es dirigeixen a alumnes de diferents nivells educatius que participen en tres concursos: App Education, Mobile History Map Challenge i Scratch Challenge.

L’equip de 3r d’ESO format per Daniel Estrada, Anabel Gaspa, Karla Pérez i Sara Serès van ser els guanyadors del 1r premi del MHM en la categoria de “El lloc dels fets”.

El Mobile History Map Challenge és un concurs dirigit als alumnes de primària i secundària que estiguin donats d’alta a la plataforma de geolocalització Mobile History Map. Les aportacions per aquesta edició s’emmarcaven dins de dos reptes: “El Lloc dels Fets” i “Elements patrimonials emblemàtics i La Catalunya del segle XX – Records i vivències d’un temps passat”.

L’Institut Guindàvols amb un equip d’alumnes de 3r d’ESO ha participat en el primer repte que tenia l’objectiu de crear contingut inèdit al voltant de fets històrics singulars ocorreguts,  bé en un dels 13 punts proposats de la geografia catalana pel programa “El lloc dels fets”, o crear-ne de nous amb la mateixa estructura. 

Els continguts estan publicats en la plataforma del MHM en format de Joc de preguntes, al final del qual es presenta un vídeo que recrea el moment històric estudiat i dona les respostes correctes a les preguntes formulades.

L’escenari creat, el Convent del Roser, és el resultat de la recerca històrica basada en la contrastació de fonts i l’ús d’eines digitals amb les quals s’ha creat contingut multimèdia i text. 

Gràcies a aquest projectes s’han descobert les versions que diferents historiadors, gràcies a les fonts trobades, han aportat sobre els fets del Roser. Els”crims del Roser” poden ser interpretats de forma diferent segons les fonts consultades i segons quin bàndol del conflicte les aporta. L’alumnat ha copsat que de vegades la història no és fidel als fets de forma objectiva, sinó que depèn de les versions donades pels “guanyadors” o pels “perdedors” dels conflictes. D’aquí la importància de constrastar fonts per garantir l’objectivitat de la Història.

Us deixem de nou l’enllaç a l’escenari i al vídeo que recrea els fets ocorreguts al Convent del Roser.

El Convent del Roser

Escenari amb Joc de preguntes: 879

Felicitats Campions!!!! És tot un plaer treballar amb vosaltres. Gràcies pel vostre entusiasme.

 

Fotos de la cerimònia

And the winner is…